etta bg Tidningsetta Fyndbörsen etta bg Tidningsetta Bilsport etta bg Tidningsetta Nostalgia etta bg Tidningsetta Klassiska Lastbilar etta bg Tidningsetta Traktor etta bg Tidningsetta Bilsport Classic

Jaguar XJ12 Daimler Double Six Vanden Plas RHD -74 100 000 :-

Säljer min exklusiva veteran Daimler Double Six Vanden Plas RHD av 1974 års modell som jag ägt ända sedan 1994 och där den fantastiska V12-motorn bara rullat 9500 mil sen den rullade ut från fabriken. Min förhoppning är att någon Jaguarentusiast skall ha tid att förvalta den vidare och få till den i det skick den förtjänar, min egen tid räcker tyvärr inte för detta känner jag och det är dags för någon annan att ta vid. Daimlern är nybesiktad nyligen efter att inte ha varit i trafik på många år. Besiktningen gav resultatet underkänd och en lista på åtgärdsbehov och köpare har därmed just ca 55 dagar på sig att åtgärda dessa för ombesiktning (bra med snabb affär således) Efter godkänd ombesiktning så kommer denna bil aldrig att behöva besiktas igen.
Bilen är genomgången motormässigt med nya slangar, div. nya packningar, 2 st nya bränslepumpar, ny startmotor med bättre vridmoment, nya bromsok bak och nya klossar fram och bak mm.
Utöver det som trafiksäkerheten kräver. finns det förstås även en del annat som man vill åtgärda efterhand, tex innertaket. XJ12-or serie 2 tillverkades det totalt 16099 exemplar parallellt med XJ6-tillverkningen som uppgick till drygt 75000 st. Av dessa 16099 var bara 4761 exemplar högerstyrda. För denna modell så tillverkades alltså 4157 högerstyrda. Dessa kom i tre modeller:
Grundmodellen
- Jaguar XJ12
Premiummodellen
- Daimler Double Six
samt den exklusivaste modellen
- Daimler Double Six Vanden Plas

Jag hittar inte hur många som gjordes av resp. modell men jag har läst att det tillverkades ca 4 st Jaguar XJ12 för varje Double Six som tillverkades. Av dessa isf ca 800 exemplar av Daimler Double Six skickades därefter en liten andel till en "independent coachbuilder" som hette Vanden Plas, vilket gör denna modell till den exklusivaste XJ12-modellen efter de XJ12 C -modeller som tillverkades.

Kontakta mig så berättar jag mer om bilen !

Märke:
Jaguar
Växellåda:
Automat
Årsmodell:
1974
Miltal:
9 515
Ändra / Ta bort


* Annonsören vill inte bli kontaktad av försäljare.

Bilder